N-VA breekt lans voor jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners

Op 28 december 2017, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Gemeenteraad

De N-VA beschouwt gemeenschapsvorming als een kerntaak van het gemeentebestuur. Onze Maasmechelse gemeenschap zou niet bestaan zonder de vele sportclubs, jeugdbewegingen, carnavalsverenigingen, seniorenfora en vele andere gemeenschapsvormende gebeurtenissen zoals Parkies (Tuinwijk2020), Leut Swingt (Jong Leut), Maasmechelen Zingt (Mechelen-Dorp), Saenhoeve-feest, buurtfeesten…

Het gemeentebestuur heeft de afgelopen jaren steeds veel geld besteed aan de vele diverse vormen van het verenigingsleven. Wij steunen dit. Naast financiële, materiële en logistieke steun, wenst de N-VA dat het gemeentebestuur ook zelf de handschoen opneemt en iets organiseert. We willen van de vreedzame periode rond kerst en Nieuwjaar gebruik maken om inwoners samen te brengen om elkaar het beste te wensen voor het volgende jaar.

De N-VA stelt voor dat het gemeentebestuur in de toekomst jaarlijks een nieuwjaarsreceptie voor de bevolking organiseert op het plein voor het gemeentehuis. Dit brengt allé inwoners dichter bij elkaar, maar ook dichter bij de politiek. Bovendien hoeft dat niet per se volledig gratis te zijn.

Om dat pleidooi kracht bij te zetten, geeft de N-VA als partij het goede voorbeeld door op haar kosten een nieuwjaarsfestijn te organiseren op het plein voor het gemeentehuis. Een gezellig samenzijn om elkaar de beste wensen over te maken met muzikale omlijsting, heerlijke wintersoep en diverse lekkernijen. Aan de allerkleinsten is ook gedacht.

We hopen u er te mogen verwelkomen. Want, hoe meer volk er komt, hoe groter de kans dat ons voorstel in de toekomst ook realiteit zal worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is