Volle zaal voor Veiligheidsminister Jan Jambon (N-VA)

Op 23 juni 2016, over deze onderwerpen: Activiteiten, Afdelingsnieuws

Met meer dan honderd waren ze. De geïnteresseerde inwoners van het Maasland die met veel plezier hun zomeravond opofferden om te luisteren naar vice-eersteminister en minister van Veiligheid Jan Jambon (N-VA). Die was op uitnodiging van N-VA Maasmechelen, Lanaken en Dilsen-Stokkem afgezakt om zijn veiligheidsbeleid uit de doeken te doen.

De terreurdreiging, het opkuisen van Molenbeek, de aanslagen, de strijd tegen terrorisme en radicalisering: alles kwam aan bod. De man die centraal staat in dit hele gebeuren, is overigens niet onbekend voor vele inwoners van Maasmechelen. Niet in het minst omdat Jambon afkomstig is uit Genk. Hij is daar geboren op 26 april 1960 in Genk, en daar ook getogen, met familiewortels van Maasmechelen tot Maaseik.

De minister ging bovendien geen enkele vraag van het publiek uit de weg. Op het einde kreeg hij een daverend applaus van de aanwezigen, en maakte hij tijd vrij om te babbelen met de aanwezige, soms jonge, gasten.

OLS2016 IN VEILIGE OMSTANDIGHEDEN

Ook afdelingsvoorzitter Jan Valgaeren nam even het woord en verwees naar de organisatie van het Oud-Limburgs Schuttersfeest 2016, dat volgende week zal plaatsvinden in Maasmechelen. Een massa-evenement, hetgeen niet evident is in tijden waarin het dreigingsniveau 3, en dus relatief hoog, is.

"In de krant kon u vorige week lezen dat de burgemeester van Maasmechelen van mening is dat rugzakken controleren niet nodig is, omdat “er voldoende wapens en schutters aanwezig zijn om een terreuractie te voorkomen”. Uiteraard is dat veel te kort door de bocht. Zo simpel is het niet. Als er al wapens bestaan tegen terreurdreiging, dan zullen die niet komen van de Limburgse schutterijen. We betreuren die uitspraak, maar de veiligheidsdiensten hebben ons gegarandeerd dat het OLS zo veilig zal zijn als mogelijk.", stelde Valgaeren, waarmee N-VA meteen de eerste partij is die reageerde op de uitspraken van de Maasmechelse burgemeester.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is