Vlaamse regering stelt gemeenteraadslid Veerle Janssen aan als bestuurder van OPZC Rekem

Op 18 november 2016, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Gemeenteraad

De Vlaamse Regering heeft op vrijdag 18 november 2016 Maasmechels gemeenteraadslid Veerle Janssen (N-VA) aangeduid als bestuurder van het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem. Dat gebeurde op voorstel van CD&V-minister Jo Vandeurzen.

OPZC Rekem bestaat uit vier clusters, samengesteld op basis van de doelgroepen in de geestelijke gezondheidszorg teneinde de best gespecialiseerde zorg op maat aan te bieden. De Vlaamse Regering koos Veerle omwille van haar achtergrond als klinisch verpleegkundige en omwille van haar ervaring als hoofdverpleegkundige van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) Genk – Waterschei – Lanaken.

 “Ik grijp deze uitdaging met beiden handen. Want ook in de ruimere regio van het Maasland speelt OPZC een belangrijke rol. Kijk bijvoorbeeld naar de samenwerkingsverbanden met vzw Beschut wonen ’t Veer, in Eisden-Dorp, en vzw Mané, in Opgrimbie. Beiden belangrijke zorgverstrekkers voor Maasmechelen.”, aldus Janssen.

Met de aanstelling verankert N-VA Maasmechelen haar sterke dames verder in belangrijke Vlaamse instellingen. Eerder werd ook Nathalie Hamers aangesteld in het Grind- en Herstructureringscomité, waar de gelden uit de grindwinning worden beheerd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is