Politici zwijgen op twitter

Op 14 juni 2010

"Zou hij zijn iPhone tegen de muur gegooid hebben" , vroeg gebruiker Hans Mertens zich af over Van Quickenborne. Quick beperkte zijn bijdragen tot het meedelen van percentages. Rik Torfs twitterde helemaal niet, Yves Leterme liet enkel weten dat hij een terrasje had gedaan op de Grote Markt in Ieper, Sven Gatz dat hij wat ging "stoempen op de koersfiets" .

"Nu efkes zwijgen. ik ben al van veel minder stil geworden" , schreef Siegfried Bracke 's middags. Eva Brems en Patricia Ceysens stonden enkel stil bij Vaderdag. "Papa's doen vandaag het huishouden eens niet" , aldus Ceysens.

Tot politieke commentaren lieten de toppers zich niet verleiden. Meer dan een foto van de stembusgang kwam er niet, op N-VA'er Andy Pieters na, die zelfs een filmpje van zijn eigen activiteiten in het hokje via Twitter de wereld in stuurde.

Grote uitzondering vormde LDD'er Jurgen Verstrepen, die wél reageerde op de eerste uitslagen. "tgaat nu nog over kiesdrempels en zetels voor LDD, waar en wie. Spannend en voorlopig vr mij gn verrassing" , twitterde hij in de namiddag en enkele uren later: "Uitslagen LDD in prov Antwerpen zijn desastreus."

Filip Dewinter stuurde rond 19.30 uur een felicitatie via Twitter de wereld in: "Proficiat BDW en NVa! Meer dan 40% (NVa en VB) v/d Vlamingen stemde vandaag voor Vlaamse autonomie!"

De politieke 'watchers' sloegen gisteren wél massaal aan het Twitteren. "Nachtlawaai: We mogen blij zijn dat het symbool van NVA een leeuwenvlag is en niet een vuvuzela!" , luidt één van de tientallen tweets van Geert Hoste.

Noël Slangen schreef onder meer: "We worden wakker in een ander Vlaanderen. De kiezer heeft altijd gelijk, maar ik weet niet of hij het gezelliger gemaakt heeft."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is