Ongeziene samenwerking tussen OCMW en Maaslands Huis

Op 29 maart 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, OCMW-raad, Politieraad, Sociale Huisvestingsmaatschappij

Het OCMW Maasmechelen en de sociale huisvestingsmaatschappij Maaslands Huis slaan de handen in elkaar voor de bouw van een dagverzorgingscentrum en woongelegenheden voor ouderen in Maasmechelen-centrum. “Een ongezien sociaal samenwerkingsproject voor onze gemeente”, glundert OCMW-voorzitter Erik Ver Berne.

“Het OCMW moest op zoek naar een andere locatie voor De Moerbei, nu de politiediensten in de loop van de volgende jaren in De Oude Burelen hun kantoren onderbrengen”, zeggen politieraadsleden Gerard Colson en Nathalie Hamers.

Nieuwe gebouwen voor De Moerbei

Op voorstel van de N-VA werd de bouwvallige schrijnwerkerij aan de Opperveldstraat onlangs afgebroken om het bouwproject te realiseren. De OCMW-raad gaat voor de bouw van het dagverzorgingscentrum en de aanpalende seniorenwoningen een samenwerking aan met Maaslands Huis.

“Dit project zal het centrum verfraaien en zorgen voor een betere geografische spreiding van de dienstverlening van het OCMW voor ouderen”, zegt OCMW-raadslid Martin Milissen. “We hadden al dagverzorgingscentrum De Linde bij woonzorgcentrum Heyvis en binnenkort komt daar dus De Moerbei in Maasmechelen-centrum bij.”

Sociale huurprijzen voor nieuwe seniorenwoningen

Het project is ook een unieke gelegenheid om de vergrijzende Maasmechelse bevolking de mogelijkheid te bieden tot aangepast wonen. “Door het partnerschap met Maaslands Huis kan dit woonaanbod bovendien gerealiseerd worden aan sociale huurprijzen, met als meerwaarde de directe nabijheid van het dagverzorgingscentrum”, besluiten Jan Valgaeren en Bert Dexters, N-VA-bestuurders binnen Maaslands Huis.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is