Ondanks 33°C tóch volle zaal voor staatssecretaris Zuhal Demir in Maasmechelen

Op 20 juni 2017, over deze onderwerpen: Activiteiten, Afdelingsnieuws, Gemeenteraad, OCMW-raad

Dat dinsdag 20 juni 2017 een hete dag met temperaturen tot 33°C zou worden, wist N-VA Maasmechelen niet toen ze Limburgs staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) uitnodigde voor een gespreksavond. Niettemin liep Zaal Jagersborg binnen de kortste keren vol voor het bijzondere interessante betoog van Demir.

Gemeenteraadsvoorzitter Andy Pieters opende de avond en merkte op dat hij naast the beauty, Staatssecretaris Demir, ook het woord moest geven aan the beast, OCMW-voorzitter en schepen van Welzijn Erik Ver Berne. Die gaf bij wijze van situering een woordje uitleg bij de beleidscontext in onze mijngemeente, aangezien hij, net als Demir, bevoegd is voor Armoedebestrijding. Iets waar N-VA hard op inzet, gelet op de vele uitdagingen op dat vlak in onze mijngemeente.

Het betoog van Demir ging in op de uitdagingen in de federal regering: zo is ze van mening dat mensen aan een job helpen het beste recept is voor armoedebestrijding. Daarnaast focuste ze zich ook op haar andere beleidsdomeinen; de strijd tegen discriminatie, het beleid voor personen met een beperking, enzovoort.

Tot slot kreeg het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen, zonder taboes. Demir ging daar met veel plezier op in.

N-VA Maasmechelen dankt alle aanwezigen voor hun komst, alsook alle helpende handen om de avond tot een succes te maken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is