N-VA Maasmechelen: “Weyts is 1ste minister die Maasland als prioriteit aanziet”

Op 8 juli 2016, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Bij N-VA Maasmechelen reageren ze verheugd op de beslissing van Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) om Spartacuslijn 2 Hasselt-Genk-Maasmechelen versneld uit te voeren. “Een minister die 50 miljoen euro vrijmaakt om de ontsluiting van het Maasland aanzienlijk te verbeteren, dat is een unicum. Minister Weyts is de eerste minister die het Maasland als prioriteit aanziet, waarvoor dank.”, zegt fractieleider Gerard Colson (N-VA).

De idee van Weyts voorziet in de ingebruikname van een ruime, comfortabele trambus van 24 meter op een eigen bedding. Dat heeft heel wat voordelen. “Je hebt er op de eerste plaats minder infrastructuur voor nodig als voor een sneltram, maar die bedding zou je later wel kunnen gebruiken om de tram op te laten rijden. In principe zouden we daar al in 2018 mee kunnen rijden.”

De trambussen leiden tot een reistijdwinst van 10 minuten en zullenook geflankeerd worden door gerichte doorstromingsmaatregelen en een actieve verkeerslichtenregeling. Bovendien wordt een connectie naar Sittard mee onderzocht.

Het Maasland is een regio die onder meer door de sluiting van Ford Genk en haar toeleveranciers met grote moeilijkheden kampt. “Dat wordt nu eindelijk aangepakt door de Vlaamse Regering”, besluit Colson.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is