N-VA Maasmechelen stelt haar topkandidaten voor

Op 7 juli 2012

Het afdelingsbestuur van N-VA Maasmechelen maakt vrijdagavond (06/07/12) tijdens een heuse feestavond het team bekend waarmee ze naar de verkiezingen van 14 oktober 2012 trekt.

De top drie van de kieslijst van N-VA Maasmechelen werd unaniem goedgekeurd door het afdelingsbestuur. Erik Ver Berne zal de lijst trekken en gaat samen met een sterk team van nieuwe frisse mensen, geruggesteund door ervaren rotten, resoluut voor beleidsdeelname.

Erik Ver Berne is 48 jaar en vader van 2 kinderen. Hij is voorzitter van de ouderraad van Scholencampus De Helix en combineert zijn politieke carrière met zijn loopbaan als commercieel vertegenwoordiger bij een drukkerij. Ver Berne was eveneens in 1988 secretaris van de Maasmechelse VolksUnie.

'Met Erik als lijsttrekker hebben we iemand met een sterke persoonlijkheid, gedegen kennis, sociaal engagement en de kracht om anderen te overtuigen van de noodzaak aan verandering.’, aldus voorzitter Jan Valgaeren.

Een sterke top 3

Petra Schmitz (42) uit Kotem staat op de 2de plaats van de lijst. Zij is sociaal verpleegkundige van opleiding en fiere moeder van 2 geadopteerde zoontjes. Tevens staat ze ook op de 7de plaats van de N-VA-provincieraadslijst.

Op de 3de plaats staat voormalig zelfstandige slager Gerard Colson (67) uit Mechelen a/d Maas. Gerard is actief in talloze verenigingen waaronder de seniorenadviesraad en het bestuur van Mané.

N-VA Maasmechelen schuift ondervoorzitter Andy Pieters (23) naar voor als kandidaat-provincieraadslid op de 2de plaats van de N-VA-provincieraadslijst. Die lijst wordt geduwd door Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans. Pieters zal ook op de gemeentelijke kieslijst staan.

Vele (nieuwe) kandidaten

De partij maakte ook een lijst bekend van kandidaten die een belangrijke rol zullen spelen op de N-VA-lijst. Een overzicht per regio(n):

Mechelen a/d Maas en Proosterbos:

  • Karel Lambrichts
  • Diana Terwingen
  • Johan Goris

Uikhoven en Boorsem:

  • Martin Milissen
  • Jan Delille

Opgrimbie:

  • Willem Voeten
  • Annemie Wampers
  • Betty Haesen

Meeswijk:

  • Hilde Meyers

Eisden:

  • Pasquale Di Monaco

N-VA Maasmechelen gaat resoluut voor beleidsdeelname

“Ik ben behoorlijk fier dat ik dit enthousiast, ambitieus, maar vooral bekwaam team mag leiden naar de verkiezingen op 14 oktober 2012. Deze ploeg stelt zich niet tevreden met het status quo van de traditionele partijen, maar wil daadwerkelijk de Maasmechelse trein op de rails zetten richting de noodzakelijke verandering die onze gemeente nodig heeft. Het mag in ieder geval duidelijk zijn: N-VA wil vanaf 1 januari 2013 Maasmechelen mee besturen.”, aldus de kersverse lijsttrekker Erik Ver Berne.

De partij maakt weldra ook de krachtlijnen van haar programma bekend.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is