N-VA-leden keuren kandidatenlijst goed

Op 28 augustus 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Gemeenteraad

Vanavond, tijdens een algemene ledenvergadering op 7 weken voor de gemeenteraadsverkiezingen, keurden de leden van N-VA Maasmechelen hun kieslijst goed. Ze deden dat onder het goedkeurende oog van staatssecretaris Zuhal Demir en gemeenteraadsvoorzitter Andy Pieters, die de ledenvergadering voorzat.

Naast lijsttrekker Erik Ver Berne, OCMW-voorzitter, neemt ook uittredend fractieleider en ouderdomsdeken Gerard Colson dezelfde plaats in als in 2012, op plaats 3. De andere plaatsen in de top 10 zijn voor nieuwe gezichten weggelegd:

  • op plaats 2 prijkt de 28-jarige Italiaanse advocate Alyssa Gallo, ook actief binnen de vrouwenwerking van Eendracht Maasmechelen, uit Mariaheide. Zij werd in juni al voorgesteld als kandidate tijdens de bustoer van Bart De Wever.
  • op plaats 5 brengt N-VA de 57-jarige Martha Mariotti in stelling, zaakvoerder van Arco Vastgoed.
  • op plaats 6 staat Vuchtenaar Michael Gryncewicz, de 43-jarige ondervoorzitter van de partij en actief binnen de fusievolleybalclub KVCM.
  • op plaats 7 staat de 40-jarige juridische medewerker Marijke Geraerts, zij was tussen 2006 en 2012 al gemeente- en ocmw-raadslid.

Naast Gallo zijn er nog opvallend veel kandidaten met Italiaanse achtergrond, zoals  Santo Sultano, Pasquale Di Monaco, Marco Blascetta en Giuseppina Mirabile. De jongste kandidaten zijn de 21-jarige Kristof Verheyen uit Opgrimbie en de 23-jarige Kimberly Simons uit Vucht.

Lijstduwer is afdelingsvoorzitter Jan Valgaeren, voormalig directeur van het ziekenhuis Maas en Kempen en Bree-Maaseik. De uittredende gemeente- en ocmw-raadsleden zijn terug te vinden op plaatsen 16 (Veerle Janssen), 17 (Martin Milissen), 18 (Bert Dexters), 20 (Nathalie Hamers).

“De kandidatenlijst wordt weldra volledig op onze website gepubliceerd en voorgesteld tijdens een heus ontbijt van de verandering in Opgrimbie op 23 september. Deze ploeg is klaar om te bouwen aan een veilige thuis in een welvarend Maasmechelen.”, klinkt het bij lijsttrekker Erik Ver Berne.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is