N-VA lanceert "3 jaar Zweedse coalitie in Maasmechelen"

Op 14 januari 2016, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Op 14 januari 2016 zal de Zweedse coalitie tussen N-VA, CD&V en Open VLD drie jaar in het zadel zitten in Maasmechelen. Voor N-VA alvast belangrijk genoeg om de eerste resultaten daarvan in de verf te zetten via een advertentie in de Buurtkrant van Het Belang van Limburg en op sociale media.

Na drie jaar zijn velen al vergeten wat voor een trendbreuk deze coalitie veroorzaakte in 2013, na drie maanden intensief onderhandelen. Na 30 jaar de socialisten in de oppositie, voor het eerst een meerderheid met drie partijen, voor het eerst een Vlaams-nationalist aan het hoofd van het OCMW. Ga zo maar verder...

OP HET EINDE TELLEN DE RESULTATEN

De schulden dalen met 14 miljoen euro, de belastingen werden niet verhoogd, het personeelsbestand sterk afgebouwd met 40 voltijdse equivalenten én het sociaal beleid in het OCMW kreeg een andere wending zonder de sociaal zwakkeren uit te sluiten. Om nog maar te zwijgen van de investeringen die op stapel staan of reeds uitgevoerd werden.

NOG WERK AAN DE WINKEL

Maar we zijn er nog lang niet. De Maasmechelaar verwacht meer. Terecht. We mogen als gemeentebestuur niet op onze lauweren rusten. Meer investeringen in het publieke domein, mogelijke aanpassingen op het vlak van belastingdruk, kortom: meer verandering voor vooruitgang. Wij willen daar als N-VA alvast werk van maken. Wij willen een straffer Maasmechelen!

De advertentie verschijnt op vrijdag 15 januari 2016 in de Maasmechelse sectie van de Buurtkrant.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is