N-VA heft het glas op een straffer Maasmechelen

Op zondag 17 januari 2016 stroomde Café Den Dörpel in Mechelen aan de Maas vol voor de nieuwjaarsdrink van N-VA Maasmechelen. Naast het gezellig samenzijn, voorzien van drankjes en hapjes, zette afdelingsvoorzitter Jan Valgaeren de puntjes op de i voor de komende jaren. Voorafgaand rukten OCMW-voorzitter Erik Ver Berne en gemeenteraadsvoorzitter Andy Pieters uit om de aanhoudende ijzel in de omgeving te bestrijden met strooizout om uitschuivers (letterlijk!) te voorkomen.

ZUINIG EN TOCH SOCIAAL

Dat N-VA haar nieuwjaarsdrink gaf in het weekend van de 3de verjaardag van de Zweedse coalitie tussen Open VLD, CD&V en N-VA is geen toeval. De partij is nog steeds tevreden met haar verwezenlijking uit 2012 om te zorgen voor een trendbreuk door zonder socialisten te gaan besturen. Er zijn dan ook al verschillende verwezenlijkingen: de afbouw van het apparaat, de schuldafbouw én het ander sociaal beleid binnen het OCMW en het Maaslands Huis. "We bewijzen in Maasmechelen dat een zuinig beleid geen asociaal beleid hoeft te zijn.", onderstreepte afdelingsvoorzitter Jan Valgaeren, die prompt alle mandatarissen huldigde.

DE LAT HOGER LEGGEN

"Toch is er nog veel werk aan de winkel.", ging Valgaeren verder. "We moeten de lat hoger leggen. Bijvoorbeeld door meer te investeren in het openbaar domein. De Maasmechelaar verdient immers een straffer Maasmechelen. Misschien is er geen straf beleid mogelijk zonder 'raf'. Maar er is zeker geen STRAFFER beleid mogelijk zonder N-VA."

VOORUITBLIK EN VOLHARDING

Er werd ook vooruit geblikt naar 2018. "We moeten groter, sterker zijn in 2018 als we onze stempel meer willen drukken. Dat moet resulteren in meer zetels. Daar gaan we voor!", besloot Valgaeren.

Tot slot werden alle vrijwilligers en sympathisanten bedankt voor de volharding.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is