Minister Weyts wil heraanleg kruispunt N78/Ringlaan versnellen

Op 23 augustus 2016, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

BRUSSEL – Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts wil versneld werk maken van de heraanleg van een bijkomend kruispunt op de N78 (Rijksweg) in Maasmechelen. Dat antwoordde hij op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans (N-VA). Eerder deze zomer startte de werkzaamheden al aan vier andere kruispunten op diezelfde N78. Weyts wil daar graag het  kruispunt van de N78 en de Ringlaan/Rodenbachlaan, waar regelmatig wateroverlast is, aan toevoegen.

 

“De plannen voor de heraanleg van het kruispunt aan de Ringlaan/Rodenbachlaan zijn al  langer klaar, maar werden door de administratie gekoppeld aan de werkzaamheden aan de Industrielaan. De plannen van de Industrielaan worden echter bij diverse instanties aangevochten door particulieren, bedrijven uit de omgeving én de buurtbewoners. Daardoor is het nog onzeker of en wanneer deze plannen uitgevoerd  kunnen worden. De bouwvergunning is momenteel geschorst door de Raad van Vergunningsbetwistingen. Het dossier is ook niet gegund omwille van de lopende procedure,” schetst Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans de situatie.

 

“DISCUSSIE INDUSTRIELAAN MAG ANDERE WERKEN NIET VERTRAGEN”

 

Minister Weyts wil beide projecten nu loskoppelen en zo versneld een vijfde  kruispunt toevoegen aan zijn investeringen ten bate van de verkeersveiligheid en doorstroming in Maasmechelen .

“Ik vraag mijn administratie om de werken ter hoogte van de Ringlaan/Rodenbachlaan  los te koppelen van de werken ter hoogte van de Industrielaan. De schorsing van de bouwvergunning werd immers verkregen voor de werken ter hoogte van de Industrielaan.  Het heeft geen zin om de werken aan het gevaarlijk  kruispunt Ringlaan/Rodenbachstraat uit te stellen omwille van bezwaren tegen werken verderop,” luidt het bij Weyts .

 

Eerder deze zomer startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van de N78 in Maasmechelen. Er worden vier gevaarlijke punten aangepakt tussen de aansluiting met de E314 en het kruispunt met de Windmolenweg. Zo komt er onder meer een fietstunnel onder de Rijksweg en een nieuwe rotonde. In het najaar van 2017 moeten de werken afgerond zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is