Kortere wachtlijst sociale woningen voor Maasmechelaren

Op 14 december 2015, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Sociale Huisvestingsmaatschappij

Op dinsdag 14 december 2015 beslist de gemeenteraad over een nieuw lokaal toewijzingsreglement voor sociale huurwoningen. N-VA vindt het immers essentieel om de eigen inwoners blijvend een woning in eigen gemeente te kunnen bieden om zo in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Er is immers bezorgdheid dat het hoge aanbod sociale huurwoningen in Maasmechelen heel wat kandidaten uit buurgemeenten Lanaken en Dilsen-Stokkem aantrekt, zodat eigen inwoners veel langer moeten wachten vooraleer ze in aanmerking komen.

Het nieuwe reglement voorkomt dat door voorrang te geven aan mensen die meer dan 20 jaren van hun leven in Maasmechelen woonden, of mensen die gedurende de laatste 10 jaar minsten 3 jaren in de gemeente hebben gewoond. In totaal zullen zo 748 kandidaat-huurders van sociale huisvestingsmaatschappij Maaslands Huis voorrang krijgen ten aanzien van 209 kandidaat-huurders die geen of slechts een beperkte binding hebben met Maasmechelen.

Ook binnen het OCMW wordt het reglement positief onthaald. Door Maasmechelaren sneller een sociale woning toe te wijzen in functie van hun financiële situatie, is het OCMW minder vaak genoodzaakt tussen te komen voor veel duurdere privé-huurders.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is