Kleinstedelijk gebied Maasmechelen: positieve oproep van N-VA

Op 21 november 2012

Vandaag omstreeks 17u40 keurde de Limburgse provincieraad het uitvoeringsplan “Afbakening Kleinstedelijk Gebied Maasmechelen” goed. Het plan schept fantastische opportuniteiten voor de toekomst van de gemeente Maasmechelen. Zo worden er zones aangeduid voor stedelijke ontwikkeling, maar worden er ook vele mogelijkheden gecreëerd voor nieuwe woongebieden die men gemeentelijk kan gaan aansnijden. Hierdoor kunnen o.a. betaalbare woonkavels ontwikkeld worden.

Het plan omvat echter ook het deelplan ‘regionaal bedrijventerrein Nieuwe Bunders’. N-VA herhaalde haar bedenkingen bij dit deelplan en stemde symbolisch tegen. De partij maakte vooral tijd vrij voor een positieve oproep in de richting van het toekomstige gemeentebestuur.

“Wij beseffen zeer goed dat onze ene stem het deelplan Nieuwe Bunders niet zal tegenhouden. Wij doen daarom dan ook een oproep om, na de goedkeuring van dit plan, over alle partijgrenzen heen alsnog in overleg met de bevolking de invulling van het deelplan ‘Nieuwe Bunders’ te bespreken.”, aldus fractieleider Katja Verheyen (N-VA).

De partij kreeg echter een snerende repliek van sp.a’er André Kenzeler: “Ik hou mijn hart vast als zo’n mensen verantwoordelijkheid krijgen in onze gemeente.”. Hij liet zo alvast blijken dat hij een meerderheid met N-VA niet ziet zitten.

Uiteindelijk stemden 53 raadsleden voor het plan, 1 stemde tegen en 10 onthielden zich. Na de stemming barste er een hevig debat los tussen de Maasmechelaren op de publiekstribune en Kenzeler. De voorzitter van de provincieraad snoerde de monden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is