Kabinet Muyters (N-VA) ontvangt delegatie gemeentebestuur

Op 30 maart 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

De werkloosheidsgraad in Maasmechelen daalde op twee jaar tijd met 3,5 procent, tot een niveau van 11,5 procent in december 2016. Onze gemeente kan daarmee de beste resultaten van heel Limburg voorleggen. Maar net nu het de goede richting uitgaat met de werkgelegenheid kondigt JLG aan dat ze de vestiging in onze gemeente zal sluiten. De job van 240 mensen zou op de tocht staan. Een zware klap.

Ook Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters (N-VA) is bekommerd om de gevolgen van de sluiting van JLG Maasmechelen, en bij uitbreiding de situatie van de arbeidsmarkt in het Maasland. Daarom ontving zijn kabinet een delegatie van het gemeentebestuur. Kabinetsmedewerkers gingen in dialoog met het gemeentebestuur om te duiden welke initiatieven er in Limburg, en specifiek in Maasmechelen, genomen worden. Ook voorafgaand de aankondiging van JLG.

Reeds bijkomende initiatieven in Maasmechelen

"Algemene loonkostenverlagingen, steunmaatregelen voor ontwrichte zones, KlimOp-leningen van de Limburgse Reconversie Maatschappij, initiatieven en opleidingen van VDAB Limburg: Maasmechelen kan hier volop gebruik van maken.", luidde het.

Meer zelfs: op vraag van Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) ontwikkelde VDAB Limburg bijkomende initiatieven voor VDL-NedCar (zichtbaar in de cijfers) én werd een Grensinfopunt opgericht in het Sociaal Huis van onze gemeente.

Bekommernissen overgemaakt

Het gemeentebestuur maakte ook enkele andere bekommernissen over aan het kabinet van de minister, onder meer haar eisen in de procedure voor het Grondwettelijk Hof ten voordele van een betere verdeling van de middelen uit het gemeentefonds.

De delegatie van het gemeentebestuur bestond, naast de cel economie van de gemeente, OCMW-voorzitter Erik Ver Berne (N-VA), schepen Mieke Ramaekers (CD&V) en schepen Erik Kortleven (Open VLD).

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is