Jonge leeuwen aan het woord: "Minder zeveren en meer handen uit de mouwen”

Op 24 oktober 2016, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

De tijd dat politiek iets voor oude rotten is, ligt lang achter ons. Althans, dat is het geval bij N-VA Maasmechelen. Naast het feit dat de partij met Andy Pieters de jongste gemeenteraadsvoorzitter ooit levert, wordt de bestuursploeg sinds het voorjaar versterkt door jonge leeuwen Joris Sangers (21), student-economie uit Eisden, en Willem Salden (20), student-marketing-en eventmanagement uit Leut. Wij vroegen hen op het kasteeldomein van Leut waarom zij voor de N-VA kozen.

Willem Salden: “Ik koos voor N-VA omdat zij bereid zijn zeer veel inspanningen te doen voor het verenigingsleven. Ik heb altijd zelf in muziekverenigingen gezeten en ben jaren actief geweest bij de jeugdbeweging Jong Leut. Ik blijf erbij: verenigingen, zowel sport, culturele, … zorgen ervoor dat er een vreedzame en goede samenleving is. Hoe meer mensen zich aansluiten aan een vereniging, hoe beter het groepsgevoel en hoe meer de inwoners zich thuis voelen.”

“N-VA heeft sinds 2013 de Maasmechelse tanker mee in de juiste richting geduwd. Nu is het tijd om de tanker in turbo te zetten.", zegt Joris Sangers. "Tijd voor een Maasmechelen 2.0, waar minder gezeverd wordt en we met z’n allen nog meer de handen uit de mouwen steken. Dit kan alleen maar door de slogan ‘Fier op Maasmechelen’ niet enkel te verkondigen, maar ook daadwerkelijk in daden om te zetten.”

“Maasmechelen en zijn inwoners hebben nood aan nieuwe initiatieven waar zij fier op mogen en kunnen zijn. Op dat vlak is er nog veel werk aan de winkel. Onze gemeente heeft de capaciteiten, het is nu van belang die optimaal te benutten. Stilstaan is achteruitgaan. Daarom kies ik voor Verandering voor Vooruitgang.”

Ben jij ook jong en wil je je schouders zetten onder N-VA? Laat het dan weten via maasmechelen [at] n-va.be!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is