In bed met N-VA Maasmechelen?

Op 28 november 2011

De zenuwachtigheid stijgt in politiek Maasmechelen. De traditionele partijen lopen op de tippen van hun tenen. Begrijpelijk: over tien maanden gaan we immers allemaal naar de stembus. We kiezen dan een meerderheid die het lokale beleid uitstippelt tot en met 2018.  Het is dus belangrijk om verstandig te kiezen. Niet op basis van beloftes, maar wel op basis van gevolgen.

DE GEVOLGEN VAN SP.A

Onze partij is van mening dat de sp.a lang genoeg in het midden van het politieke bed heeft gelegen in Maasmechelen. De partij heeft daardoor teveel kunnen eisen. Het resultaat is inmiddels duidelijk: hoge belastingen, een hoge werkloosheidsgraad, een OCMW in het rood, enzovoort. Deze toestand verder laten escaleren, is geen optie.

N-VA ALS ALTERNATIEF

Toch stelt de N-VA vast dat zowel CD&V als Open Vld een ‘bevoorrechte partner’ zien in de sp.a. Alle mogelijkheden op verandering gooit men zo overboord. De belangrijkste keuze in 2012 is dus niet die voor de burgemeesterssjerp van Raf Terwingen of Georges Lenssen.  Integendeel.

De échte keuze is die voor de historische kans die de N-VA biedt. Een zoveelste coalitie met de socialisten als spil zal immers nefast zijn voor onze gemeente. Een sterke N-VA verhindert een dergelijke coalitie en levert, voor het eerst in de geschiedenis, een andere beleidspartner op. De verandering die Maasmechelen nodig heeft!

TIJD VOOR EEN NIEUWE PLOEG

N-VA Maasmechelen stelt vast dat de ervaren politici uit de huidige meerderheid geen garantie waren op een goed beleid. Dit wordt voor de N-VA dan ook de inzet van de  verkiezingen. Wanneer ervaring faalt, is het tijd voor een nieuwe ploeg. Als u de N-VA in 2012 een mandaat geeft om te durven veranderen in het gemeentehuis, dan zullen we uw  vertrouwen niet beschamen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is