Geert Bourgeois (N-VA) investeert in dekenale kerk Mechelen a/d Maas

Op 23 januari 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) liet zopas weten dat hij in 2018 middelen voorziet om mee te investeren in de vernieuwing van de glas-in-loodramen van de Kerk Sint-Monulfus en Gondulfus in Mechelen a/d Maas. Het betreft een erfgoedpremie van meer dan 210.000 euro, nadat de minister eerder ook al meer dan 550.000 euro investeerde in de restauratie van het dak, de houtstructuur en de gevel van de kerk in 2014.

Eerder subsidieerde de minister-president in Maasmechelen ook al de Hoeve Conings (36.600 euro) en de Sint-Barbara Kerk in Eisden (1,36 miljoen euro).

Richting de komende jaren wordt op Vlaams niveau gepoogd de wachtlijst voor erfgoedpremies sterk terug te dringen zodat ook andere dossiers de nodige middelen kunnen krijgen. Voor Maasmechelen gaat het nog over de restauratie van de orgel in de Sint-Joris kerk van Boorsem, Fase 2 en 3 van de restauratie van de Sint-Barbarakerk in Eisden, gevelwerken aan de kapel van het Heilig Hartcollege en de restauratie van de Franssen-orgel in de Sint-Laurentiuskerk in Meeswijk, samen goed voor een investering van bijna 4 miljoen euro.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is