Burgerparticipatie in Maasmechelen: een lachertje! U mag uw mening geven over wegenwerken… nadat die al uitgevoerd zijn!

Op 18 oktober 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad


Begin augustus kregen de inwoners van Mechelen a/d Maas en ’t Loo een infoflash van het gemeentebestuur in de brievenbus met de aankondiging van nieuwe verkeersingrepen. Die zouden kaderen in een ‘totaalvisie’. Dat was alvast een grote onwaarheid richting de inwoners. In de ‘totaalvisie’, wat dat ook mogen betekenen, van de gemeente uit 2020 is immers opgenomen dat er best GEEN bijkomende fietsstraten zouden komen op de Dijkstraat, Meelstraat, Trappenstraat en Neerveldstraat. Begrijpen wie begrijpen kan…


Hoe de verschillende aangekondigde ingrepen precies uitgevoerd worden maakt de brief niet duidelijk, op enkele fietsstraten en versmallingen na. Maar, geen probleem. Omdat de gemeente burgerparticipatie een prioriteit vindt, konden inwoners op 6 september de plannen gaan inkijken in het gemeentehuis.


Prima plan, ware het niet dat lang voor die infovergadering verschillende werken al in uitvoering waren. U bent dus welkom om uw mening te geven over wegenwerken die eigenlijk al bijna klaar zijn. Zo was het verhoogde kruispunt van de Groenstraat en de Reinboomstraat, op de dag van de infovergadering al zowat klaar. Dat noemen wij geen burgerparticipatie, maar een lachertje en vijgen na Pasen.


N-VA Maasmechelen vindt het hoog tijd dat de gemeente een ‘totaalvisie’ ontwikkelt op burgerparticipatie, wat nu beperkt is tot totaal geen visie maar wél een mooie website. Talloze inwoners die hun input gaven om Maasmechelen ‘Mee te Maken’ wachten intussen nog op antwoorden op hun suggesties… Participatie is tweerichtingsverkeer, dames en heren schepenen.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is