Parking gemeenteplein: Maasmechelaar krijgt door de (slag)bomen terug het bos te zien

Op 13 september 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Na incidenten tijdens de testdagen van de slagmolens, herhaaldelijke onvolledige oplossingen vanuit het parkeerbedrijf én vele malen politiek gepalaver over de parking van het gemeenteplein, is de kogel dan toch door de kerk. De gemeenteraad besliste dat de huidige toestand, waarbij inwoners onbeperkt gratis kunnen parkeren, behouden blijft tot minstens eind 2018.

In juni nog werd door bevoegd schepen Lenssen (Open VLD) voorgesteld om individuele sensoren per parkeerplaats te installeren, maar ook dat systeem succesvol en zonder tekortkomingen installeren bleek niet mogelijk.

N-VA Maasmechelen is tevreden dat de Maasmechelaar eindelijk door de (slag)bomen terug het bos te zien krijgt. Weer eens een ander systeem proberen, op enkele maanden voor de aanvang van grootschalige werken aan de Dokter Haubenlaan zou immers voor totale chaos en onduidelijkheid zorgen. De Maasmechelaar krijgt nu de langverwachte duidelijkheid.

De kracht van verandering wil soms ook zeggen: behouden wat werkt, als alternatieven ontoereikend blijven of niet degelijk uitgevoerd kunnen worden.

Alle gemaakte kosten zijn ten laste van de privéfirma die oorspronkelijk voor een goedfunctionerend systeem werd aangesteld. De in- en uitrit blijven behouden zoals ze zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is