Bijna 300 Maasmechelaren komen samen tijdens 'Winterfestijn op het gemeenteplein'

Op 7 januari 2018, over deze onderwerpen: Activiteiten, Afdelingsnieuws, Gemeenteraad

Het is inmiddels geweten dat N-VA voorstel dat het gemeentebestuur in de toekomst jaarlijks een nieuwjaarsreceptie voor de bevolking organiseert op het plein voor het gemeentehuis. Om dat pleidooi kracht bij te zetten, geeft de N-VA als partij het goede voorbeeld door op haar kosten een nieuwjaarsfestijn te organiseren op het plein voor het gemeentehuis. Maar liefst 300 Maasmechelaren zakten af voor dit warm samenzijn op zaterdag 6 januari.

De aanwezigen kunnen bevestigen: het winterfestijn bracht mensen dichter bij elkaar, maar ook dichter bij de politiek. het werd een gezellig samenzijn waarbij iedereen elkaar de beste wensen overmaakte, met muzikale omlijsting van Sander Di Monaco, heerlijke wintersoep en diverse lekkernijen. 

Voor N-VA meteen het bewijs dat gemeenschapsvorming een kerntaak van een gemeentebestuur hoort te zijn. Onze Maasmechelse gemeenschap zou niet bestaan zonder de vele sportclubs, jeugdbewegingen, carnavalsverenigingen, seniorenfora en vele andere gemeenschapsvormende gebeurtenissen zoals Parkies (Tuinwijk2020), Leut Swingt (Jong Leut), Maasmechelen Zingt (Mechelen-Dorp), Saenhoeve-feest, buurtfeesten… Het gemeentebestuur heeft de afgelopen jaren steeds veel geld besteed aan de vele diverse vormen van het verenigingsleven. Wij steunen dit. Naast financiële, materiële en logistieke steun, wenst de N-VA dat het gemeentebestuur ook zelf de handschoen opneemt en iets dergelijks organiseert.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is